Om mig

I mit arbejdsliv har jeg altid været optaget af at understøtte det gode arbejdsliv for både medarbejdere og ledere. Jeg brænder for at udvikle mennesker og finde løsninger. Der er altid en løsning og ved fælles hjælp, finder vi den bedste i forhold til de muligheder, der er, det er min indgang til at være selvstændig konsulent i Dorthe Kjerulf ApS.

Jeg har 20 års ledererfaring, er oprindelig uddannet ernærings- og husholdningsøkonom og er Master i organisations psykologi. Som bachelor i sundhed og ernæring (som det hedder i dag) har man en voksenpædagogisk grunduddannelse og kombineret med min master og anden efteruddannelse har det været oplagt for mig at arbejde med kompetenceudvikling og organisering af driftsopgaver.

I foråret 2018 tog jeg springet og blev selvstændig konsulent. Det var et naturligt skridt, da jeg kan kombinere kommunikation, undervisning og formidling som konsulent inden for personale- og lederudvikling, som facilitator og inden for udbudsområdet.

halvfigur

Omstillingsparathed i praksis

Selvom jeg er uddannet inden for et traditionelt kvindefag, bevægede jeg mig naturligt over i en mandeverden. I 10 år har jeg været leder i Frederiksberg Kommunes driftsafdeling. Her var jeg leder for mænd med hænderne skruet godt på, fødderne godt plantet på jorden og med en lige ud af landevejen tilgang til arbejdet. En spade er en spade – og ikke så meget pjat.

Da jeg fik mit lederjob, var jeg til samtale med vores daværende tekniske direktør. Han gav mig opgaven at gøre afdelingen mere omstillingsparat og klar til nye tider i form af effektiviseringer og udbud. Der var brug for de medarbejdere, som ville være medspillere, og som var klar til at være en del af den proces.

Hvordan gør man så lige det? Når jeg nu vælger at fortælle om den, så er det, fordi denne proces var med til at åbne mine øjne for, hvad der var vigtigt for mig.

Det var og er vigtigt for mig at mennesker trives, er glade og får mulighed for at bruge deres potentialer. Jeg tror på, at vi som mennesker skal stræbe efter at leve “det gode liv” både på arbejde og i privatlivet. Kan jeg som konsulent og tidligere som leder være med til at understøtte dette, så er min motivation i top. Det er her mit hjerteblod ligger. Man skal ikke acceptere, at livet er surt, man skal arbejde på få det bedste ud af det. Det bedste er ikke altid det, man har forestillet sig. Nogle gange er det meget bedre.

Jeg valgte at påbegynde et større kompetenceudviklingsprojekt med fokus på kommunikation og samarbejdsøvelser. Der kom en del blandede reaktioner, og kurserne blev hurtigt døbt klappe-kage-kurser, fordi der var en masse praktiske øvelser og lege. De færreste mennesker

kan sidde stille ret længe af gangen, og slet ikke mennesker, der er vant til at arbejde fysisk. Derfor var de praktiske og fysiske øvelser vigtige. Det var startskuddet til mere udvikling og uddannelse på flere fronter. Både i form af flere faglærte, flere fagkurser og udvikling af personlige kompetencer. Vi fik flyttet nogen af dem, som havde haft dårlige skoleoplevelser og altid have ”glemt” deres læsebriller hjemme.

I min erfaring er der en lige linje mellem kompetenceudvikling/uddannelse og omstillingsparathed. Det blev set i bakspejlet også et startskud på min personlige rejse med at arbejde med udvikling af både forretningsgange og medarbejdere, hvilket jeg gjorde for Frederiksberg Kommune, hvor jeg blandt andet var leder af driftsafdelingen med 110 medarbejdere og udviklingschef med ansvar for udarbejdelse af større udviklingsudbud.

Jeg ser frem til at hjælpe dig med at løse din udfordring med udvikling af dine medarbejdere, af dig som leder eller på udbudsområdet. Sammen finder vi en løsning, der straks kan tages i brug og giver mening for forretningen eller driften. Jeg er meget handlingsorienteret og direkte i min kommunikation – og min spidskompetence er driftsopgaver og medarbejdergrupper, der arbejder praktisk og fysisk.

Udbud har trofast fulgt mig som en del af mit arbejdsområde. Lige siden min studietid og i min praktikperiode til alle mine år i Frederiksberg Kommune har jeg arbejdet med udvikling af udbudsformer og udarbejdelse af kravspecifikationer. For mig er det vigtigt, at udbuddet skal kunne løses tilfredsstillende og være realistisk, så både udbyder og leverandør kan opnå et godt resultat.

Close Menu